eijk-logo.png

Jaarringen

een film van Eijkproducties in samenwerking met Mirjam Koedoot (bureau Koedoot). In opdracht van de provincie Gelderland.

De film Jaarringen volgt landgoed Middachten door de seizoenen heen. Graaf zu Ortenburg vertelt wat duurzaamheid voor hem betekent en welke uitdagingen spelen in het beheer van monumentaal erfgoed. Het landgoed voorbereiden op de toekomst is soms pionieren.

De film laat zien hoe belangrijk het is om over de generaties heen te kijken, met respect voor het verleden. Dat blijkt niet alleen te gelden voor de historische gebouwen, maar ook voor de tuin en de bossen.

Keet!

zesdelige serie over jongerenketen in de Achterhoek. In opdracht van Omroep Gelderland.

De serie KEET! stapt met open vizier verschillende keten binnen. Wat werd er aangetroffen? Op de eerste plaats bijzondere locaties. Stacaravans op mesthopen, mini-chalets achter de koeienstal, ingerichte hooischuren. Op de tweede plaats hechte vriendengroepen, en kameraadschap die verder gaat dan een gezellig avondje. Die wordt bepaald door binding met de streek en zorg voor elkaar.

Voor de wind

een documentairefilm in opdracht van Izzy Projects.

Windpark Nijmegen - Betuwe langs de A15 is het eerste burger initiatief windpark van Nederland. In de documentaire volgen we direct betrokkenen. Zowel mensen van de coöperatie als de buurtbewoners. Een integere film waarin zowel voor als tegenstanders van het windpark zich herkennen.

De film werd eind december (2016) bij Omroep Gelderland uitgezonden en ging in première tijdens de opening van het windpark .

Anhangers en høkers

een documentairefilm in opdracht van Omroep Gelderland.

Anhangers en Høkers gaat over de fans van Normaal. De anhangers vormen een hechte familie De documentaire laat zien wat het betekent om een anhanger te zijn van de legendarische groep. Wat doet het naderend afscheid (19 december 2015 in Gelredome) en het einde van een ongelooflijke reeks optredens met de fans. De 'høkers' blijken een heel gevarieerd gezelschap verbonden door de muziek, de teksten en vooral de opstandige mentaliteit van Normaal.