eijk-logo.png

Duurzaam Gelders Erfgoed

Eijkproducties in samenwerking met Mirjam Koedoot ( bureau Koedoot).

Korte informatiefilm over de mogelijkheden m.b.t het verduurzamen van (Gelders) erfgoed. Provincie Gelderland adviseert en begeleidt zeer succesvol verduurzamingsprojecten van bezitters van Gelders Erfgoed.

Windpark Nijmegen

Eijkproducties in opdracht van het burgerinitiatief Windpark Nijmegen-Betuwe.

Korte wervingsfilm voor het burgerinitiatief. Doel was leden te werven en mensen bekend te maken met de plannen. 1,5 jaar later zou het resulteren in de

opening van het eerste burgerinitiatief Windpark van Nederland.

Sterker dorp

Eijkproducties in opdracht van het Traais Energie Collectief in samenwerking met Studio Anders.

"Ik moet jullie iets vertellen. Het is een verhaal over energie. Een plan, een idee…” vertelt een meisje uit het dorp Terheijden. Zo begint de immersive film over het dorp Terheijden dat in acht jaar tijd energie-neutraal wordt. Op eigen kracht, met eigen energieprojecten en zonder inmenging van de grote energiebedrijven. Een sprookje? We maakten een beeldverhaal om dit te vertellen. Realistisch en herkenbaar voor de mensen uit het dorp. Een film die inspireert en motiveert.

Landschap op je bord

Eijkproducties in opdracht van Stichting landschap op je bord.

Met Goede Vissers Barbara Rodenberg en Jan Geertsema mochten we een paar dagen mee op hun vissersboot. De korte film is een verhaal over ambacht, vakmanschap en keihard werken op de prachtige Waddenzee waar steeds minder vis te vinden is.